Paardrijsokken

Als ruiter draag je paardrijsokken omdat deze langer en steviger zijn dan normale sokken wat prettig is tijdens het paardrijden. Doordat ze langer zijn, passen ze perfect in je paardrijlaazen. Paardrijsokken of rijkousen zijn extra stevig waardoor ze niet afzakken tijdens het rijden. Hierdoor hoef je ze niet na een training, buitenrit of wedstrijd uit je laars te vissen, maar zitten ze nog gewoon om je voeten en benen. Sterker nog, als je de sokken over je paardrijbroek draagt zorgt dit er ook voor dat je rijbroek strak om je benen zit waardoor er minder snel plooien ontstaan in je paardrijlaarzen. Dit maakt paardrijsokken dan ook een onmisbaar onderdeel van je paardrijkleding. Daarnaast komen bekende merken zoals HV Polo, Harry’s Horse en BR vrijwel ieder jaar met nieuwe en verschillende kleuren rijsokken waardoor je ze ook nog eens perfect kunt combineren bij jouw outfit en andere paardenspullen.



 

Paardrijsokken zomer

In de zomer geven de meeste ruiters er de voorkeur aan om te rijden met dunnere paardrijsokken. In de zomer kan het tijdens een training of buitenrit namelijk behoorlijk warm zijn waardoor dunne en katoenen rijkousen de voorkeur hebben. Daarnaast zijn dunne rijkousen sowieso aan te raden aangezien je dan nog goed in je rijlaarzen kunt.

Paardrijsokken winter

In de winter kan het juist behoorlijk koud zijn tijdens het paardrijden waardoor de meeste ruiters de voorkeur geven aan dikkere paardrijsokken. Voor de winter zijn er speciale thermosokken zodat je voeten en benen extra warm blijven. Let er bij het kopen van nieuwe thermosokken wel op dat je nog steeds in je paardrijlaarzen kan. Deze rijkousen maken je kuiten namelijk behoorlijk dikker waardoor je rijlaarzen misschien te strak zitten.

Paardrijsokken wedstrijd

Daarnaast zijn er ook nog paardrijsokken speciaal voor wedstrijden. Deze rijkousen zijn veel dunner dan normale rijsokken en lijken meer op panty’s. Deze sokken zijn wat dunner zodat ze goed passen in strakkere wedstrijd rijlaarzen.