Paardrijkleding

Als ruiter wil je er tijdens het paardrijden, net zoals jouw paard, er goed uitzien. Naast mooi is paardrijkleding heel functioneel, het ondersteunt je tijdens het rijden en beschermt je tegen regen of kou. Een goede pasvorm is essentieel voor het juist functioneren van het kledingstuk, bijvoorbeeld een rijbroek kan je helpen meer grip te krijgen door een rijvlak, als de rijkleding goed aansluit zal dit beter zijn dan dat de broek los zit. Kies altijd voor comfortabele zittende paardrijkleding, zo staat niets je nog in de weg om lekker te genieten van jouw rit! Binnen de paardensport zijn er verschillende disciplines en in verloop van tijd zijn er voor iedere discipline verschillende soorten ruiterkleding ontworpen. Uiteraard bepaal jij zelf wat je het fijnst vindt tijdens het rijden, of dit nu een rijbroek is met, deels of zonder zitvlak. Dit kan zijn van betaalbare merken zoals BR, harry’s horse en imperial riding tot topmerken als Cavallo, Eurostart en Kingsland. Alle tips en trics over paardrijkleiding die je leest op Galopperen.nl zijn voor iedereen interessant; mannen en vrouwen in alle leeftijden van de beginnende ruiter tot de topsport. Onder paardrijkleding worden veel verschillende ruiterbenodigdheden verstaan en daarom heeft Galopperen.nl er een onderscheidt in gemaakt. Op deze pagina lees alles over paardrijbroeken, paardrijsokken, paardrijhandschoenen en plastrons. Verder kun je op Galopperen.nl ook alles lezen over paardrijlaarzen, paardrijcaps, paardrijjassen en andere ruiterbenodigdheden.

 

Paardrijbroek

Een paardrijbroek draag je als ruiter voor comfort tijdens het rijden. Daarnaast biedt een rijbroek je ook ondersteuning zodat je beter een onafhankelijke zit kunt ontwikkelen. Lees hier alles wat je moet weten over paardrijbroeken.

Paardrijsokken

Paardrijsokken zijn langer en steviger dan normale sokken waardoor ze perfect passen in jouw paardrijlaarzen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij het kopen van rijsokken? Is wat is het verschil tussen paardrijsokken voor de zomer, winter of wedstrijd? Lees hier alles over paardrijsokken.

Paardrijhandschoenen

Paardrijhandschoenen draag je zodat je een betere grip hebt op je teugels. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de teugels niet in je handen gaan snijden. Er zijn veel verschillende soorten paardrijhandschoenen voor bijvoorbeeld het seizoen maar ook in verschillende prijsklassen. Lees hier alles over paardrijhandschoenen.

Plastrons

Een plastron is een soort sjaal of stropdas die je als ruiter draagt tijdens wedstrijden. Het is een soort sieraad dat ervoor zorgt dat jij er nog mooier uitziet tijdens wedstrijden! Lees hier alles wat je moet weten over plastrons.