Zadelonderlegger

Een zadelonderlegger is bedoeld voor de bescherming en verlichting van de spieren, gewrichten en botten van jouw paard. Een zadelonderlegger kan zowel preventief als bij fysieke klachten van het paard worden gebruikt. Door een zadelonderlegger te plaatsen tussen het dekje en zadel, zal de druk van het zadel beter verdeeld worden over de rug. Zadelonderleggers zijn er in diverse soorten en maten. Om tot een juiste keuze te komen is het verstandig hierover te overleggen met je zadelmaker, instructeur of fysiotherapeut van je paard. Een zadelonderlegger kan namelijk verschillende doeleinden hebben zoals de rug van het paard op de juiste temperatuur houden, zweet opnemen, druk verlichten of schok dempend werken. 

Zadelonderleggers van schapenwol en lamswol

De meest gebruikte zadelonderleggers zijn gemaakt van schapenwol en lamswol. Het doel van deze onderleggers voor jouw paard is voornamelijk om zweet op te nemen tijdens het paardrijden en het lichaam van het paard op de juiste temperatuur te houden.

Zadelonderlegger van memory foam

Zadelonderlegger van memory foam wordt voornamelijk gebruikt voor de schok dempende werking. Daarnaast passen deze zadelonderleggers zich goed aan naar het pasvorm van het zadel.

Gelpad

Gelpads zijn het derde type zadelonderleggers die heel populair zijn. Een gelpad vormt zich automatisch naar de rug van het paard, dit zorgt ervoor dat druk meer gelijkmatig wordt over het lichaam van jouw paard.