Rambo Micklem hoofdstel

Een rambo micklem hoofdstel is een anatomisch gevormd hoofdstel wat speciaal is ontworpen voor het draagcomfort voor jouw paard. Doordat het anatomisch gevormd is, sluit het perfect aan op het schedel van het paard en beperkt het de druk en schuurpunten tot een minimum. Dit maakt een rambo micklem hoofdstel ideaal voor paarden die gevoelig zijn op het hoofd. De riemen van het hoofdstel proberen zoveel als mogelijk de uitstekende delen van het schedel van het paard en de gevoelige zenuwen te ontzien, waardoor dit hoofdstel zorgt voor meer draagcomfort bij het paard.

Ben je op zoek naar een Rambo Micklem hoofdstel? Kijk dan hier voor de verschillende typen en soorten!

Doordat het hoofdstel anatomisch gevormd is, geeft het een zeer groot draagcomfort en past het perfect op het schedel van het paard. De uitstekende delen en de gevoelige zenuwen worden zoveel als mogelijk vermeden. Daarmee is een Rambo Micklem hoofdstel niet alleen zeer geschikt voor gevoelige en jonge paarden, maar is het een prettig hoofdstel voor ieder paard. Zo worden de jukbeenderen en uitstekende kiezen van het paard vrij gelaten en worden de gevoelige zenuwen ontzien waardoor het nergens drukkingen, knellingen of schuurplekken geeft. Het hoofdstel is gemaakt van zacht en soepel leer. Ook hebben de neusriem, keelband en frontriem een zachte onderlegging waardoor deze minder drukkingen en schuurplekken geven.

Je ziet dit hoofdstel steeds vaker op de manage omdat het zeer geschikt is voor gevoelige en jonge paarden. Daarnaast is de anatomische pasvorm prettiger voor ieder paard. Dit zorgt ook voor een betere drukverdeling over het hele hoofd. De neusriem zit wat hoger waardoor deze minder druk geeft op de kwetsbare neusbeenderen. Ook het bakstuk is anatomisch gevormd waardoor onnodige druk op de uitstekende jukbeenderen wordt vermeden.

Ben je op zoek naar een Rambo Micklem hoofdstel? Kijk dan hier voor de verschillende typen en soorten!
Voordelen Rambo Micklem hoofdstel

De voordelen van een rambo micklem op een rijtje:

  • Minder druk op de uitstekende delen van het schedel
  • Minder druk op gevoelige zenuwen op het hoofd
  • Alle riemen hebben een zachte onderkant
  • FEI certificering waardoor het hoofdstel gebruikt mag worden op wedstrijden
  • Minder druk op de tong door het gebruik van bitclips
  • Gemaakt van leer wat een natuurlijk materiaal is en daardoor zorgt voor minder striemen en zweten

Soorten Rambo Micklem hoofdstellen

Er zijn twee soorten rambo micklem hoofdstellen; Micklem Competition en Micklem Multi. Het verschil tussen de twee hoofdstellen is dat het Micklem Competition hoofdstel alleen kan worden gebruikt met bit. De Micklem Multi is, zoals de naam al zegt, veelzijdiger in gebruik. De Micklem Multi kun je zowel met bit rijden door gebruik te maken van de riempjes en bitclips. Ook kun je dit hoofdstel bitloos rijden zowel sidepull, kinband (kingekruist) als crosslink (kaakgekruist).

William Micklem

Het Rambo micklem hoofdstel is door Horseware ontworpen in samenwerking met William Micklem. De vader van William Micklem, was een paardentrainer en kreeg daardoor veel probleempaarden op stal. Wanneer deze probleempaarden werden gereden zonder hoofdstel waren ze vaak een stuk rustiger waaruit bleek dat ze eigenlijk heel gevoelig waren op hun hoofd. Hieruit maakte William Micklem op dat een hoofdstel wat minder gevoelig zou zijn voor het hoofd van een paard, een uitkomst zou zijn in de paardenwereld. Even later ontwikkelde hij het Rambo Micklem hoofdstel samen met Horseware.

Ben je op zoek naar een Rambo Micklem hoofdstel? Kijk dan hier voor de verschillende typen en soorten!