Frontriem

Een frontriem zorgt ervoor dat het koopstuk en de neusriem bij elkaar blijven. Zonder frontriem zal je merken dat de neusriem gaat glijden en dat het hoofdstel niet zo gemakkelijk aan en uit gaat. Eigenlijk is een frontriem onmisbaar bij een hoofdstel. Als je een compleet hoofdstel koopt, zit er een frontriem bij, deze is vaak in hetzelfde materiaal als de rest van het hoofdstel. De frontriem kun je veranderen, er zijn talloze varianten mogelijk, met steentjes, parels of zelfs een handgemaakte.

Het is belangrijk dat de frontriem de juiste maat heeft, om de kijken wat de maat is, kun je het beste je huidige frontriem eraf halen en opmeten. Het type frontriem is afhankelijk van het hoofdstel. Bij een rondgenaaid en stang en trens hoofdstel past alleen een frontriem met een dubbele lus, zodat het kopstuk en de neusriem op z’n plek blijven tijden het rijden. Naast functioneel is een frontriem voornamelijk heel sierlijk! Je kan de kleur van jouw frontriem afstellen op jouw dekje om zo een volledig matchende outfit te hebben. 

Hoofdstellen

Naast een frontriem heeft het hoofdstel van jouw paard diverse andere hoofdstelaccessoires zoals bitten, teugelsneusriemen en oornetjes.

Galopperen.nl goes social!

Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest om op de hoogte te blijven van de laatste trends, paardennieuwtjes en beste deals voor al jouw paardenspullen!