Paarden halster

Een halster gebruik je zodat jouw paard makkelijker te hanteren is. Hierdoor je kun jouw paard gemakkelijker geleiden van en naar de wei, poetsplaats of stal, maar ook longeren met een longeertouw of je gebuikt het halster om jouw paard vast te zetten om het te verzorgen. Ben je op zoek naar halster? Dan is het belangrijk om te weten waarvoor je het gaat gebruiken, wat het karakter is van jouw paard, wat je eigen wensen zijn voor het halster en wat je budget is. Zorg ervoor dat je een halster koopt in de juiste maat; kleine halsters zijn vervelend voor het paard en grote halsters zullen af vallen. Halsters worden van drie verschillende materialen gemaakt; touw, leder en nylon. 

Touwhalster

Touwhalsters zijn helemaal hip en je ziet ze steeds meer op stal. Ze worden gemaakt van touw en met een aantal knopen om het hoofd van jouw paard bevestigd. Dit heeft als voordeel dat je een touwhalster goed kan verstellen en daardoor goed aanpasbaar is aan het hoofd van jouw paard. Doordat touwhalsters gemaakt worden van smal touw, zijn ze extra licht. Je kan ze gebruiken voor op de wei, stal en tijdens grondwerk zoals vrijheidsdressuur.

Lederen halster

Lederen halsters hebben een lange levensduur, zijn mooi en hebben een luxe uitstraling. Wel moet je een lederen halster goed onderhouden met leervet en/of leerzeep. Door de materialisering is de kostprijs van deze halsters hoger dan die van nylon, maar je krijgt er dan ook wel iets heel moois voor terug.

Nylon halster

De aanschafwaarde van een nylon halster ligt een stuk lager dan een halster van leer. Ze worden gemaakt in allerlei leuke kleuren en patronen, soms worden ze geleverd met bijpassend halstertouw. Naast de ‘normale’ variant, zijn er ook nog halsters met fleece of bont onderlegd. Dit verhoogt het draagcomfort en verkleint de kans op schuurplekken en wondjes. Staat jouw paard heel de dag met een halster om, dan is een onderlegd halster aan te raden.

Bij een halster hoort ook een halstertouw. Lees hier alles wat je wilt weten of halstertouw.