Vliegenmasker

Een vliegenmasker is voor veel paarden een uitkomst in de zomer aangezien het de ogen, oren, neus en het hoofd van jouw paard beschermt tegen vliegen, dazen, muggen, maar ook tegen de felle zon. Vooral gevoelige paarden hebben hier profijt van. Insecten irriteren namelijk de huid van het paard en kunnen ontstekingen veroorzaken. Sommige vliegenmaskers beschermen ook tegen UV straling zodat jouw paard geen last heeft van de zon. Vliegenmaskers zijn er met bescherming voor het volledige hoofd van jouw paard of alleen bescherming voor de ogen en met of zonder neusflap. 

Vliegenkap

Een vliegenkap is hetzelfde als een vliegenmasker en bedekt een deel van het hoofd van jouw paard, de ogen en vaak de oren. Sommige vliegenkappen hebben een ingebouwde beugel zodat het masker niet tegen de ogen aan komt. Vooral tijdens een flinke zomerse regenbui is dit prettig voor jouw paard zodat het vliegenmasker niet in de ogen gaat zitten en jouw paard niets ziet.

Vliegenfrontriem

Een vliegenfrontriem maak je vast aan het halster en zorgt ervoor dat er geen vliegen op de ogen van jouw paard gaan zitten als hij op de wei staat.

Neusflap

Een neusflap of neusbeschermer op een vliegenmasker beschermt de neus van jouw paard tegen de zon zodat deze niet verbrand. Een neusflap is fijn voor jouw paard als hij een gevoelige neus heeft die bijvoorbeeld door de lichte kleur snel verbrand.

Oornetjes

Tijdens het paardrijden wordt ook vaak gebruik gemaakt van oornetjes die naast het weren van vliegen en andere insecten ook zorgen voor het dempen van geluid. Dit kan kalmerend werken en is prettig tijdens wedstrijden of buitenritten.

Vliegenmasker kopen

Ben je op zoek naar een vliegenmasker? Bedenk dan goed waarvoor je het masker gebruikt en wat het beste bij jouw paard past. Wanneer jouw paard bijvoorbeeld veel op de wei staat is een volledig masker het meest wenselijk en een neusflap gebruik je wanneer jouw paard een gevoelige of lichte neus heeft die snel verbrand. Uiteraard is het ook aan te raden om een vliegenmasker gecombineerd te gebruiken met een vliegendeken of een eczeemdeken. De grotere leveranciers van vliegendekens verkopen ook bijpassende vliegenmaskers die door middel van klittenband of lussen aan elkaar verbonden kunnen worden zodat ze extra goed blijven zitten op de wei.