Transportbeschermers

Transportbeschermers gebruik je om zowel de voor- als achterbenen van jouw paard te beschermen tijdens transport. Door het gebruik van transportbeschermers verminder je de kans op verwondingen aangezien deze beschermers zowel de voor- als achterbenen van hoef tot knie beschermen. Bijkomend voordeel is dat ze ook de net gewassen benen van jouw paard schoon houden op weg naar of van de wedstrijd. 

Hoge en lage transportbeschermers

Transportbeschermers zijn er in twee soorten. De hoge transportbeschermers beschermen de benen van jouw paard vanaf de hoef tot de hak. Lage transportbeschermers beschermen de benen van jouw paard vanaf de voorknie tot de hoef. Beide soorten zijn zowel in zachte materialen te koop zoals neopreen met een voering van fleece en van hard kunststof. Je kan ook bandages met onderleggers gebruiken als transportbeschermers, alleen deze beschermen dan niet tot en met de hak van jouw paard.

Aandoen van transportbeschermers

Wanneer je transportbeschermers wil kopen is het belangrijk dat deze goed ademen. Anders kunnen de benen van jouw paard namelijk te warm worden wat blessures kan veroorzaken. Daarnaast moeten de beschermers de juiste maat hebben; te klein zorgt ervoor dat de doorbloeding bekneld kan raken en te groot zorgt ervoor dat ze afzakken waardoor ze niet meer de bescherming bieden waarvoor je ze aanbrengt. De juiste pasvorm is erg belangrijk als je nog een stukje moet wandelen met jouw paard naar de trailer, dan blijven ze goed zitten.