Beenbeschermers paard

Beenbeschermers zorgen ervoor dat de pezen van de voor- en achterbenen van jouw paard beschermt worden tegen verwondingen van buitenaf. Beenbeschermers worden ook wel 3 in 1 beschermers genoemd omdat het een bandage, peesbeschermer en pijpkous in één is. Beenbeschermers bedekken het gehele onderbeen van jouw paard, bieden extra ondersteuning, beschermen zowel de pezen als de kogel van jouw paard en vangen schokken op tijdens de training. 

Wat is het verschil met peesbeschermers?

Het verschil tussen peesbeschermers en beenbeschermers is dat peesbeschermers uitsluitend worden aangebracht op de voorbenen van je paard om deze te beschermen tegen het aantikken door de achterhoeven. Daarom hebben de peesbeschermers een harde buitenkant en beenbeschermers niet. Beenbeschermers worden gemaakt van kunststof zoals neopreen en memoryfoam en worden zowel bij de voor als achterbenen toegepast.

Hoe kies je de juiste pasvorm van je beenbeschermers?

Wanneer je beenbeschermers wil gaan kopen is het belangrijk dat ze de juiste pasvorm hebben. Hierbij is het gebruikelijk dat de achterbenen van je paard andere beenbeschermers hebben dan de voorbenen. De beenbeschermers hebben de juiste maat wanneer ze de gehele kogel bedekken en je paard niet belemmeren in zijn beweging. Net als bij de peeskappen kun je de pasvorm controleren door het been op te tillen en te kijken of de beschermers niet in het bovenbeen ‘prikt’. Let op dat ze niet te strak zitten voor een goede doorbloeding van de benen, maar dat niet te los zitten want dan kunnen ze afzakken. De meest voorkomende maten zijn; pony, cob en full.

Trend / upcoming

Afgelopen tijd zijn de beenbeschermers erg in opkomst, ze zijn overal steeds mee te zien. Op stal, tijdens de dressuur, spring en zelfs bij de crosstraining. Ook zien wij ze geregeld bij de professionele ruiters op social media voorbijkomen. En terecht! Ze zijn er in allerlei kleuren, eventueel met bijpassende springschoenen dus ze matchen altijd bij je dekje en/of outfit. Simpel bruin of zwart, maar zelfs goud, roze of de Nederlandse vlag, niets is te gek.