Beenbeschermers

Beenbeschermers zijn er om de benen van jouw paard te beschermen tegen verwondingen en blessures. De benen van jouw paard zijn erg kwetsbaar, maar gelukkig zijn er diverse soorten beenbeschermers die een volledige bescherming kunnen geven. Zo zijn er peesbeschermers, springschoenen, bandages, beenbeschermers, transportbeschermers en strijklappen. Ongeacht van wat voor soort beenbeschermers je gebruikt maakt is het altijd heel belangrijk dat de beschermers de juiste pasvorm hebben en dat je ze op de juiste manier aanbrengt. Anders kunnen de beenbeschermers in plaats van beschermen, juist voor blessures zorgen. 

Peesbeschermers

Peesbeschermers gebruik je om de voorbenen van jouw paard te beschermen tegen het aantikken door de achterhoeven en het strijken van de voorbenen. Lees hier meer over peesbeschermers.

Springschoenen

Springschoenen gebruik je om onder andere de hoef, hoefbal en kroonrad van jouw paard te beschermen, hiermee kun je voorkomen dat jouw paard met zijn achterbenen de hoefijzers van zijn voorhoeven er af trapt. Lees hier meer over springschoenen.

Bandages

Bandages gebruik je om de onderbenen van jouw paard te ondersteunen en te beschermen. Lees hier meer over paarden bandages.

Beenbeschermers

Beenbeschermers, ook wel 3-in-1 beschermers genoemd, gebruik je om de pezen van de voor- en achterbenen van jouw paard te beschermen tegen verwondingen van buitenaf. Lees hier meer over beenbeschermers.

Transportbeschermers

Transportbeschermers gebruik je om verwondingen aan zowel de voor- als achterbenen van jouw paard tijdens transport in een trailer of vrachtwagen te voorkomen. Lees hier meer over transportbeschermers.

Strijklappen

Strijklappen of kogelbeschermers gebruik je om de kogels van de achterbenen te beschermen tegen verwondingen door bijvoorbeeld het strijken van de achterbenen. Lees hier meer over strijklappen en kogelbeschermers.